Bolt, unul dintre serviciile alternative taximetriei în România, a anunțat o schimbare importantă în aplicație. De acum înainte vei putea folosi și destinații multiple.

Bolt susține că a implementat în noua versiune a aplicației opțiunea de-a introduce destinații multiple. Utilizatorii care caută destinația vor vedea semnul plus în partea dreaptă a secțiunii de adrese. Selectează semnul „+” ca să seteze o oprire suplimentară. Utilizatorii pot beneficia de trei opriri într-o singură călătorie, ultima din listă fiind destinația finală.

Noua caracteristică le va permite în continuare pasagerilor să vadă dinainte tarifele pentru călătoriile care includ mai multe opriri. Șoferul va vedea ruta, cu toate opririle, pe harta aplicației sale de șofer partener Bolt România, după ce a început călătoria.

Compania susține că această opțiune va fi disponibilă treptat, pe Android și iOS, până la finalul lunii. Astfel, Bolt recuperează un pic în raport cu Uber la capitolul funcționalități.

Ce se întâmplă cu Bolt, Uber și alte servicii similare în România

De anul acesta, serviciile de transport alternativ au o legislație pe care trebuie s-o respecte. De la 1 februarie, pot oferi serviciile de transport doar dacă au primit un aviz de funcționare de la Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.

Bolt a primit acest aviz în 2019 și îl are valabil până pe 15 octombrie 2020. Uber are aviz tot până la aceeași dată, în timp ce Clever Tech – Clever Taxi și Free Now – are până la 27 octombrie 2020, respectiv 8 ianuarie 2022. BlackCab are până pe 27 octombrie 2020. Yango e ultimul serviciu care a primit avizul. E valabil până pe 13 ianuarie 2022.

Primul dintre aceste servicii a fost Uber. Apoi, Bolt a venit cu o abordare similare (inițial, era cunoscut drept Taxify). Clever Taxi și BlackCab și-au diversificat oferta de servicii cu cele de ridesharing, iar în 2019 a venit și Yango, un serviciu dezvoltat de compania Yandex din Rusia.