Viitorul Hummer electric va fi o adevărată bestie, dovedind că nu trebuie să consumi zeci de litri la suta de kilometri pentru a fi o mașină puternică.

Cei de la General Motors au confirmat recent că vor readuce în prim-plan brandul Hummer. Viitoarea mașină electrică va fi un adevărat monstru, cu nu mai puțin de 1.000 de cai putere. Cât de repede accelerează de la 0 la 100 de kilometri pe oră? În doar 3 secunde.

Momentan, cei de la GM au publicat doar niște imagini și videouri de teasing, însă dezvăluirea automobilului e foarte aproape. Duminică, finala Super Bowl se joacă în SUA, iar Hummer are programată dezvăluirea în cadrul unei reclame difuzată în pauza meciului. Pe 20 mai, vom vedea mașina în toată splendoarea, iar pe străzi vei putea vedea noul automobil începând cu finele lui 2021.

Noua mașină va fi vândută sub brandul GMC. Construcția va fi efectuată la fabrica Detroit-Hamtramck, care trece printr-un amplu proces de retehnologizare. General Motors investește aici 2,2 miliarde de dolari pentru a pregăti producția în masă a mașinilor electrice.

Hummer, simbolul banilor excesivi dinainte de criză

Hummer a fost tras pe linie moartă acum un deceniu. Mașina a fost lansată pe piață ca o variantă civilă a unui vehicul de armată, iar succesul originalei versiuni a dus la apariția a două modele succesoare. Totuși, odată cu criza financiară globală de acum 10 ani, vânzările de Hummer au picat vertiginos, astfel că mașina a fost scoasă din producție.

SUV-urile și camionetele au reușit să domine piața din SUA după dispariția lui Hummer, cu toate că poluează destul de mult și sunt implicate într-un număr mare de accidente.

Mai sunt alte SUV-uri electrice pe piață, însă încă e foarte mult loc pentru producătorii care vor să se afirme. Unii vin cu modele care apelează la nostalgie, cum ar fi Ford F-150, în vreme ce alții vin cu modele noi și parcă scoase din filmele SF, iar aici vorbim despre Tesla Cybertruck.