Hummer, o mașină extrem de iubită și de detestată în același timp, ar putea reveni sub forma unui vehicul electric.

Fără doar și poate, Hummer este una dintre cele mai reprezentative mașini atunci când vine vorba de capitolul SUV-urilor. Ai văzut astfel de mașini în diverse filme de acțiune, la un moment dat probabil că ai și visat să ai un astfel de automobil și, cu siguranță, întorci capul de fiecare dată pe stradă atunci când vezi una. Nu e nimic de blamat aici, desigur.

Hummer a luat naștere în 1992, când AM General a luat decizia de a lansa pe piață o variantă pentru civili a automobilului militar Humvee. Mașina a avut destul de mult succes în rândurile celor pentru care consumul amețitor de motorină nu e o problemă, însă în 2010, marca a fost trasă pe linie moartă, după ce viabilitatea sa a fost pusă sub semnul întrebărilor.

Viitor electric, chiar și pentru Hummer

Un deceniu mai târziu, cei de la General Motors anunță că au de gând să readucă pe piață Hummer, însă de data aceasta vorbim despre un pick-up 100% ecologic, fiind propulsat de un motor electric. Mașina ar urma să intre la vânzare abia în 2022, însă o vom vedea mult mai devreme. Compania a pregătit deja o reclamă pe care o va difuza în timpul Super Bowl, avându-l pe LeBron James ca promoter.

Momentan, Hummer pare că se va întoarce sub forma unui pick-up destinat amatorilor de offroad și va fi lansat sub egida GMC. Mai interesant este faptul că acest automobil este doar primul dintr-o serie mai mare de SUV-uri și pick-up-uri pe care General Motors vrea să le lanseze pe piață în următorii ani.

După ce Elon Musk a anunțat Cybertruck, era poate ușor previzibil că Hummer ar putea reveni pe piață. Totuși, General Motors are o sarcină dificilă, deoarece automobilul intră pe o piață care va fi deja competitivă, datorită viitoarelor Ford F-150 și Rivian R1T.