După îndelungi evitări și ezitări, Epic Games a cedat, astfel că Fortnite pe Android e acum disponibil și în Google Play.

Epic Games a reușit cu succes să evite Google, timp de 18 luni, pentru a oferi Fortnite pe Android. Până acum, aveai posibilitatea de a descărca aplicația proprie Epic pentru a te juca, sau aveai alternativa de accesa Galaxy Store, cel puțin dacă aveai un smartphone Samsung.

De acum, însă, lucrurile devin mai simple, însă Epic Games nu e neapărat fericită cu decizia. Compania spune că Google are tactici agresive față de dezvoltatorii care nu oferă titluri prin intermediul platformei Play. Ajunși aici, dezvoltatorii trebuie să plătească 30% către Google pentru toate încasările obținute.

Epic Games spune că Google are diverse tactici prin care dezavantajează dezvoltatorii care nu i se alătură, printre care tratarea aplicațiilor din surse terțe ca fiind suspecte de malware. Astfel, după îndelungi eforturi, Epic a cedat și s-a aliniat realității curente. Totodată, face încă un apel către Google, ca gigantul să-și regândească tacticile, astfel încât toți dezvoltatorii să poată juca la egalitate.

Epic Games a mai încercat în trecut să obțină o ”reducere” de la cei 30% pe care i-ar avea de oferit către Google, însă fără succes. Google a susținut că politica sa îi permite să ”investească” în platformă și că nu vrea să creeze un precedent de favoritisme.

Descarcă Fortnite pe Android din Google Play

Dacă Epic Games sau Google au dreptate, asta e o discuție mai nuanțată ce nu își are neapărat locul acum. Important e că Fortnite pe Android poate fi descărcat acum rapid și simplu direct din magazinul Play.

Pentru a descărca Fortnite pe Android, tot ce trebuie să faci este să accesezi acest link și să urmezi pașii normali de instalare a aplicației. Apoi, nu rămâne decât să te distrezi în joc, în timp ce companiile vor continua disputele în culise.