GTA 6 e unul dintre cele mai așteptate titluri. Totodată, va fi unul care debutează pe cele mai noi console video de la Microsoft și Sony. Dar sunt câteva nuanțe când vine vorba de exlusivitate pe PlayStation 5.

Atât Microsoft, cât și Sony încearcă să aibă câteva titluri exclusive pentru noile console. Iar despre PlayStation 5 s-a vehiculat că ar avea GTA 6 exclusiv pentru o anumită perioadă. Doar că cifrele vehiculate pentru acest demers depășesc capacitatea Sony.

Zvonul e că aducerea Grand Theft Auto 6 exclusiv pe PlayStation 5 ar costa circa 750 de milioane de dolari. Și n-ar fi decât o perioadă de-o lună de exclusivitate. Deocamdată, Sony a obținut GTA Online exclusiv pentru o lună pe PS4 și PS5 și-a promis o versiune mai bună de GTA V pentru PS5.

Dar când vine vorba de suma de mai sus pentru GTA 6, lucrurile stau un pic diferit.

750 de milioane de dolari e de cinci ori mai mult decât bugetul alocat pentru Destiny (140 milioane dolari) și de cinci ori mai mult decât bugetul de dezvoltare pentru GTA V. Sony, până acum, n-a cheltuit atât de mulți bani pentru dezvoltarea și promovarea unui dintre titlurile sale și e greu de crezut că ar face-o pentru o exclusivitate de-o lună pentru GTA 6.

PlayStation 5 e consola următorilor cinci ani. Dar Sony n-ar avea bani pentru GTA 6

750 de milioane de dolari reprezintă, de exemplu, 13% din veniturile înregistrate de companie în primul trimestru din 2020. PlayStation a generat, în același prim trimestru, un profit de 1,152 miliarde de dolari. E cel mai ridicat nivel de până acum. Astfel, GTA 6 la nivelul de 750 de milioane de dolari ar însemna circa 65% din profit.

Nu în ultimul rând, e puțin probabil ca GTA 6 să fie gata în momentul lansării PS5. Deocamdată, e în faza de pre-producție și Rockstar va lansa, înainte, noua versiune de GTA V pentru PS5 și Xbox Series X. Astfel, se asigură că tot are ceva de livrat pentru noile console.