Left 4 Dead 3 este unul dintre cele mai anticipate jocuri pe care le-ar putea pregăti Valve, însă anunțul acestora e dezamăgitor.

Știm deja de ceva vreme că cei de la Valve nu sunt în stare să numere până la 3, astfel că mult-așteptate titluri din seriile de jocuri lansate de aceștia nu vor avea parte de succesori, cel puțin nu în viitorul apropiat.

Left 4 Dead 3 ar urma să fie succesorul primelor două titluri din serie, acestea fiind extrem de bine primite de către public. Oamenii au găsit, de-a lungul timpului, mici referințe care sugerează că un al treilea titlu ar putea fi lansat cândva, iar focul mocnit a fost alimentat recent de către președintele HTC Vive din China, Alvin Wang Graylin, care a menționat L4D3 într-o prezentare susținută recent în fața unui public larg.

Internetul a reușit să o ia razna imediat după ce au apărut pe internet poze cu partea respectivă din prezentare, iar speculațiile au fost atât de intense, încât Valve a venit cu un anunț oficial care clarifică situația, ceva foarte diferit față de mesajele destul de vagi pe care compania le transmite de obicei.

”Am explorat, pentru scurt timp, câteva oportunități legate de un nou Left 4 Dead în urmă cu câțiva ani. Însă nu lucrăm la nimic legat de Left 4 Dead 3 în prezent și nu am făcut-o de ani buni”, se arată în comunicatul Valve.

Din păcate, e clar că în următorii ani, Left 4 Dead 3 nu va deveni o realitate. Din fericire, Valve a luat decizia potrivită de a ieși în față cu acest comunicat, care transmite negru pe alb situația unui eventual joc. Cu toate că studioul nu are niciun interes în acest moment pentru joc, e demn de luat în calcul faptul că acesta s-a întors în ultima vreme la producția de titluri pentru pasionații seriilor deja consacrate.