Dacă ești pasionat de Lego, s-ar putea ca setul cu Stația Spațială Internațională să fie ceva cu adevărat special pentru colecția ta.

Lego a lansat de-a lungul timpului nenumărate seturi diverse, încât să fie pe gustul tuturor. Partea bună este că aceștia au și seria de seturi Ideas, care este o colecție de seturi realizate în urma sugestiilor fanilor. Peste 10.000 de persoane au votat pentru setul SSI, care devine realitate și care va fi lansat pe 1 februarie.

Setul este unul de dimensiuni medii, având 864 de piese, dar vei petrece destul de mult timp asamblându-le pe toate, deoarece, după cum se prezintă imaginile, Stația Spațială Internațională e un set foarte migălos. Ar putea părea și fragil, dar trebuie să mergem pe mâna Lego și să avem încredere că este suficient de stabil. Complexitatea setului este dată și de vârsta recomandată pentru asamblare, acesta fiind destinat adolescenților de peste 16 ani.

O Stație Spațială Internațională nu vine niciodată singură

Stația Spațială Internațională în variantă Lego are o lățime de cam 48 de centimetri și vine la pachet cu opt seturi de panouri solare ajustabile, un braț Canadarm2, util SSI pentru mentenanță și pentru diverse misiuni în spațiu, dar și cu două figurine de astronauți, mai mici decât figurinele Lego standard. De asemenea, vei avea și o variantă în miniatură a navetei spațiale folosite de Statele Unite pentru misiuni spațiale, și chiar și o capsulă Dragon, dar și una Soyuz. Pentru că nu vei avea unde să ”conectezi” toate acestea la SSI, vei avea în cutie și un mic suport pentru toate accesoriile adiacente construcției principale.

Setul Lego este însoțit și de o mini-cărticică, iar între cele 148 de pagini vei găsi o mulțime de informații despre adevărata Stație Spațială, care are mai bine de două decenii pe orbita Pământului. Tot în carte vei afla informații și despre fanul care a venit cu ideea acestui set.