Dacă ți-a plăcut serialul The Witcher și ai vrea să te familiarizezi cu universul acestuia, Netflix îți dă o mână de ajutor.

Apărut la final de an pe Netflix, The Witcher a reușit să devină rapid una dintre cele mai populare apariții de pe platformă. Lansat pe 20 decembrie, serialul a făcut deliciul multora care au făcut binging în vacanța de Crăciun. Partea mai puțin plăcută cu bingingul e că urmează multe, multe luni de așteptare până la următorul sezon.

Dacă ți-a plăcut universul imaginat de serial, bazat pe cărțile scrise de Andrzej Sapkowski, atunci poate că îți dorești să afli mai multe despre lumea în care se petrece The Witcher. Ai o mulțime de lucruri de aflat despre acest spațiu și nu totul e neapărat la îndemână. Tocmai de aceea, Netflix îți sare în ajutor cu o hartă interactivă, care vine la pachet cu un timeline al celor mai importante întâmplări. Totul e disponibil pe un site dedicat, aici.

Timeline-ul este împărțit în câteva trasee diferite, fiecare urmărind viața unui personaj cheie, cum ar fi Geralt, Yennefer sau Ciri. De asemenea, și episoadele serialului sunt marcate, ca să îți faci o idee mai clară despre când se întâmplă acțiunea din fiecare.

Odată ce apeși pe un punct de pe timeline, primești repere pe hartă și scurte descrieri ale acestora. Bara de căutare îți oferă informații despre locuri, rase, evenimente și creaturi din universul The Witcher.

Serialul care a popularizat un joc

Serialul a reușit nu doar să devină însuși popular, ci a și crescut popularitatea jocului The Witcher 3. Disponibil pe Steam încă de acum câțiva ani, abia în prag de an nou jocul a reușit să stabilească un record de jucători concomitenți de invidiat, cu 102.000 de persoane jucându-se în același timp. Poate că n-ar fi totuși rău ca o bună parte dintre noii fani ai serialului să se apuce și de cărțile scrise de Sapkowski.