Dacă plăcuțele de înmatriculare au devenit prea anoste, poate că ți-ai dori să ai mașina înmatriculată cu un emoji.

Numerele de înmatriculare au un scop destul de precis, acela de a oferi un identificator unic, la prima vedere, pentru fiecare mașină aflată în circulație. Au un design standard, care nu acceptă abateri, așa că orice modificare asupra numerelor este interzisă.

Și totuși, de-a lungul timpului, au existat și încă există oportunități de obținere a unor numere de înmatriculare care să sugereze ceva. Clasicul B01ERU, alături de alte exemple, sunt cele la care probabil te-ai gândit și tu, având în vedere că alte variante nu avem la dispoziție. Nu intrăm în discuția numerelor de înmatriculare cu litere depărtate, pentru că e inutilă.

Emojiurile au devenit parte integrată a vieții noastre online, iar de ceva vreme am început să le întâlnim chiar și în offline. Acum, ar putea ajunge chiar și în aspecte mai oficiale ale vieții, cum ar fi plăcuțele de înmatriculare.

Un proiect de lege propus de Camera Reprezentanților din Vermont, SUA, ar putea aduce emojiurile pe plăcuțele de înmatriculare. Proiectul a fost propus de către democrata Rebecca White și le-ar putea permite șoferilor să aibă pe plăcuță unul din cele șase emojiuri prestabilite.

Pictogramele vor veni în completarea numerelor și literelor care vor compune numărul de înmatriculare standard. Astfel, acestea nu vor face imposibilă descrierea plăcuțelor, atunci când este nevoie.

Dacă legea va trece, Vermont va fi primul stat din SUA care va permite folosirea emojiurilor pe plăcuțele de înmatriculare. Dacă ești tentat să crezi că ar fi și primul stat din lume, te vei înșela. Pe aceeași idee am mers și eu inițial, apoi am descoperit că în Queensland, Australia, poți avea emojiuri pe plăcuțe de înmatriculare încă din 2019.

Încă nu se știe care ar urma să fie cele 6 emojiuri dintre care șoferii vor putea alege, dar cu siguranță vor fi dintre cele mai folosite în general.