Virusul misterios care se răspândește în China și a ajuns și în alte țări din lume pare un scenariu scos din Plague Inc. Acum, jocul devine și mai popular datorită virusului.

Am descoperit Plague Inc acum mulți ani, cam în vremea în care treceam la al doilea smartphone. Desigur, m-a atras joaca de-a Dumnezeu pe un ecran digital, făcând tot posibilul nu să aduc ceva bun lumii, ci să o distrug cât mai eficient.

Cam despre asta e jocul, ai de ales între mai mai multe tipuri de infecții, fie că vorbim de fungi, prioni, viruși sau chiar arme chimice. Scopul tău e să infectezi și să ucizi întreaga lume înainte ca un leac să fie descoperit.

Virusul din China repopularizează Plague Inc

Apariția coronavirusului din China și știrile despre acesta sunt exact ca titlurile simulate din Plague Inc. Aș fi ipocrit dacă aș spune că nu la acest joc m-am gândit încă de prima dată de când am auzit despre noul virus misterios. Iar, ca să plusez, ieri am și descărcat jocul din nou, ca să mai produc niște haos pe planetă. Se pare că nu sunt nici pe departe singurul care a făcut asta.

Plague Inc a devenit cel mai descărcat joc din China, în App Store, pe măsură ce oamenii încearcă să înțeleagă ce se întâmplă. Totuși, un joc n-ar trebui să fie o referință prea bună pentru realitate, cu toate că pare că situația actuală e scoasă dintr-un scenariu al Plague Inc.

”Vă rog să rețineți că Plague Inc este un joc, nu un model științific. Coronavirusul este o situație foarte reală, care afectează un număr imens de oameni”, este declarația lui James Vaughan, dezvoltatorul jocului.

Acesta mai spune că de fiecare dată când apare o nouă boală care se extinde la scară ceva mai mare, Plague Inc capătă noi și noi fani care încearcă să învețe mai multe despre boli.

Poți descărca Plague Inc de aici, pentru Android, sau de aici, pentru iOS.