PlayStation 5 este deja o certitudine și se apropie cu pași reprezi. Diferențele cu adevărat notabile sunt încă un mister.

Au trecut mai bine de șase ani de la lansarea consolei PlayStation 4, care e încă una excelentă dacă îți dorești performanță în ceea ce privește jocurile video. Totuși, se apropie PS5, iar diferențele între aceasta și modelul predecesor vor fi substanțiale și, desigur, pe placul gamerilor.

Despre aceste diferențe a vorbit Jim Ryan, CEO și președinte al Sony Interactive Entertainment, în cadrul unui interviu cu Business Insider Japan. Evident, acesta nu a dat detalii, dar a reușit să stârnească pasionații.

„Mai sunt o mulțime de elemente unice ale PlayStation 5, care separă această consolă de modelele precedente. Diferențele «majore» încă nu au fost anunțate” – Jim Ryan, CEO și președinte al Sony Interactive Entertainment.

PlayStation 5 cu SSD de cea mai bună generație

Acesta a menționat aceste diferențe după ce a făcut o referire la SSD-ul din interiorul consolei PS5, care va face timpii de așteptare aproape uitați. Vom avea parte și de audio 3D, dar și de suport pentru feedback haptic în cazul controller-ului pentru noua consolă.

După cum probabil știi, actuala consolă va avea un logo în același stil cu modelul PS4, iar Ryan a vorbit și despre asta: „e important să oferim consistență în cazul produselor brandului PlayStation.” Astfel, Sony vrea ca oameni să vadă logoul și să se gândească automat la consolă.

De asemenea, acesta a mai spus că Sony va avea o obligație de a-i deservi pe jucătorii care au deja un PS4 și care nu vor face tranziția către PS5, atunci când această nouă consolă se va lansa.

În încheiere, Jim Ryan a vorbit și despre lansarea consolei în Japonia. Acesta a declarat că lansarea nu va mai fi amânată, așa cum s-a întâmplat în cazul PS4. Modelul predecesor a fost amânat pentru că nu existau titluri care să se plieze pentru publicul japonez. „A fost o decizie luată după multe dezbateri, dar trebuie să mai fi existat și alte opțiuni. În prezent, nu cred că ar mai fi o idee bună”, concluzionează Ryan.