Algoritmii Google nu mai sunt de mult timp ușor de păcălit, dar pare că uneori reușesc să se păcălească singuri.

În trecut, trebuia să te străduiești foarte tare dacă voiai păcălești cumva rezultatele Google Search și să afișezi ceva amuzant printre rânduri. Acum e imposibil să mai faci așa ceva, însă ocazional mai apar diverse gafe în rezultatele căutărilor. Culmea, sunt mai multe șanse să facă Google de unul singur asemenea probleme, cam ca în cazul de față.

Ceva mai devreme, dacă te apucai să cauți magazinul Steam pe internet, erai întâmpinat de un mesaj cel puțin interesant. Mesajul care apărea în dreptul magazinului era ”FUCK EPIC GAMES STORE”, iar în continuare aveai și ceva fragmente de artă ASCII.

epic games store steam

Poate că pare rezultatului unui hack din partea cuiva sau chiar o metodă pentru Valve să își arate ”simpatia” față de Epic Games Store, însă situația nu e aceasta. Din păcate pentru Google, unul din roboții săi, care a vizitat magazinul Steam, a reușit să citească review-ul unui utilizator, lăsat la jocul Metro Exodus. Cumva, robotul s-a gândit că acest mesaj este foarte relevant, așa că l-a luat drept descriere pentru întregul magazin.

Cei de la VG247 au descoperit de unde este acest review și ce reprezintă, mai exact, acea artă ASCII – o poți vedea aici, sau dacă nu vrei să dai click, e vorba despre un deget mijlociu, care merge mână în mână cu mesajul către Epic Games Store.

Utilizatorul are, totuși, un motiv cumva întemeiat pentru a lăsa acest review la joc. Metro Exodus a ajuns pe Steam săptămâna trecută, după ce a fost exclusiv timp de un an în Epic Games Store. Magazinul a plătit pentru a avea exclusivitate pentru anumite titluri în rivalitatea cu Steam, însă nu pare că succesul magazinului este cel la care visează creatorii acestuia.