The Witcher 3 nu e tocmai cel mai nou joc de pe Steam, însă abia acum a reușit să atingă un maximum de popularitate.

The Witcher 3 e un joc excelent, însă nu e genul de joc care să aibă prea multe zeci de mii de utilizatori care să se distreze cu el în același timp. Dacă mai pui la socoteală și faptul că titlul s-a lansat acum patru ani pe Steam, e destul de evident că jocul n-ar trebui să aibă extrem de mulți jucători concomitenți în prezent.

Și totuși, apariția serialului The Witcher pe Netflix, în preajma Crăciunului care tocmai a trecut, a dus și la o explozie de popularitate în ceea ce privește jocul de pe Steam.

Managerul de comunitate al CD Project, Marcin Momot, a anunțat recent că The Witcher 3 este pe o pantă ascendentă de popularitate încă de pe 29 decembrie, acesta subliniind că mai mulți oameni se bucură acum de joc decât au făcut-o la momentul lansării.

După momentul acelui anunț, numărul jucătorilor chiar a continuat să crească. Astfel, în seara de 1 ianuarie, The Witcher 3 a reușit să își doboare propriul record de popularitate, ajungând la 102.000 de jucători concomitenți.

Indiferent că erai un fan dedicat al cărților și al jocurilor înainte de serial sau abia acum ai descoperit acest univers, nu ai decât motive de bucurie. Cei de la CD Projekt au reușit să ajungă la o nouă înțelegere cu autorul și creatorul universului The Witcher, Andrzej Sapkowski. Datorită noului acord, semnat înainte de Crăciun între cele două părți, este creat ”un cadru pentru o cooperare viitoare între acestea.”

Astfel, viitorul va aduce cel puțin încă un nou joc The Witcher, însă când se va întâmpla asta, rămâne de văzut. Între timp, te poți delecta cu cărțile publicate de Sapkowski și cu primul sezon din serial. Pentru următorul sezon, pe care Netflix deja l-a aprobat, vei mai avea de așteptat până în 2021.

Imagine via Netflix.com.