Prin Photos, Google oferă spațiu generos de stocare. Totodată, încearcă să-ți sorteze automat pozele. Dar cum ar fi dacă le-ai și putea printa? Ca să te scape de o oarecare grijă compania vrea să-ți ofere un fel de opțiune pentru așa ceva.

Google testează acum un abonament prin care, la final de lună, să-ți printeze câteva dintre pozele pe care le-ai încărcat în Photos. Planul e ca, pentru opt dolari pe lună, să primești 10 imagini printate. Fiecare ar fi pe formatul 4×6 inci (eventual, în România ar fi 10×15 cm), printată pe carton alb în finisaj mat.

Totodată, Google vrea să-ți sorteze automat cele mai bune poze și să ți le recomande. Sigur, poți edita selecția. Compania le-ar alege pe trei criterii: oameni, animale, peisaje. Cumva de înțeles de ce ar vrea să le aleagă așa, dat fiind că cele mai populare poze pe internet sunt cu animale (pisici, câini) sau peisaje (mare, munte, apus, răsărit).

Abonamentul acesta e într-o perioadă de testare în Statele Unite ale Americii. Ar putea fi însă un demers care să creeze precedentul prin care să-ți salvezi imaginile și-n format fizic.

Printare Google Photos abonament
Un screenshot din programul de test pentru printarea pozelor de către Google

Creat și printat albume prin Google Photos chiar și în România

Încă din octombrie 2018, Google a lansat și în România opțiunea de a-ți comanda un album foto din ce-ai încărcat în Photos. Albumul foto poate conține până la 100 de fotografii (minimum 20 de imagini). Costul unui album este următorul:

  • 60,99 lei pentru varianta cu coperți normale (pentru 20 de fotografii), iar fiecare pagină în plus adăugată costă 2,49 lei
  • 106,99 lei pentru varianta cu coperți cartonate (pentru 20 de fotografii), iar fiecare pagină în plus adăugată costă 3,69 lei
  • Costul de livrare este de 27,99 lei

În ceea ce privește sortarea și editarea, poți alege ce imagini intră în album, cum sunt așezate în pagină sau ce apare pe copertă.