Cum arată spitalul pentru pacienți cu coronavirus, construit în doar 8 zile

Opt zile pentru o mie de paturi.

Veștile despre coronavirus par că au mai încetinit după valul inițial de panică, iar acum aflăm că primul spital pentru aceste victime este gata.

Acum ceva mai bine de o săptămână, chinezii anunțau primul plan pentru construcția unui spital unde să fie aduși pacienții ce suferă de coronavirus. Nu au trecut nici măcar două săptămâni și această primă construcție este deja gata. Ba mai mult, autoritățile vor avea în curând pregătit și al doilea spital la care construcția a început abia acum câteva zile.

Primul spital pentru coronavirus din China a fost gata în doar 8 zile. Da, ai citit bine, doar opt zile le-au trebuit chinezilor să construiască acest complex cu o mie de paturi. Într-adevăr, e o construcție din prefabricate și nu e un gigant cu 10 etaje sau chiar mai multe, dar reușita e încă una de lăudat. Dacă te și uiți la interiorul unui astfel de spital, vei avea (sau nu) surpriza să descoperi că arată mai bine decât ale noastre.

Cum arată construcția spitalului pentru coronavirus, de la 0 la 100%

Am văzut încă de la început imaginile cu zeci de excavatoare care pregăteau pământul pentru viitoarea structură. Parcă a trecut o veșnicie de atunci, iar acum avem ocazia să ne uităm și la un timelapse care prezintă construcția spitalului. Per total, lucrurile arată bine, chiar dacă lipiciul încă nu s-a uscat peste tot. În fond și la urma urmei, e vorba de un spital de campanie care nu va mai avea vreo utilitate după ce trece epidemia.

Interesante sunt și reacțiile celor care văd aceste videoclipuri. Inițial, mulți erau amuzați de faptul că China și-a propus să construiască acest spital în atât de puțin timp. Apoi, oamenii au râs despre faptul că sunt prea multe excavatoare care sapă aiurea și prea puține camioane care să preia pământul. Acum se râde despre faptul că betonul nu e întărit și că structura e de prefabricate, implicit de proastă calitate. Și totuși, este.