Probabil că nu ai auzit de Mojo Vision până acum, însă această companie are o pereche de lentile de contact care ar putea schimba viitorul.

Ecranele care ne înconjoară au devenit din ce în ce mai multe și mai diverse. Am avut ecranele de calculatoare și pe cele ale telefoanelor de demult, am avut laptopuri, iar acum le avem pe acestea, dar și ecranele tabletelor, telefoanelor inteligente și ceasurilor sau brățărilor la fel de inteligente.

Viitorul ar putea să fie complet diferit și ai putea renunța la o bună parte din aceste ecrane, pentru a le înlocui cu o pereche de lentile de contact. Da, sună destul de ciudat la prima vedere, însă o simplă pereche de lentile ți-ar putea oferi ecranul care să te însoțească oriunde și oricând.

Aceste lentile au un display încorporat, de dimensiunea unei bile din mina unui pix. Conform creatorilor, e cel mai mic și dens ecran creat vreodată. Lentilele sunt alimentate cu ajutorul unui dispozitiv purtabil pe care îl porți la încheietură. În viitor, însă, s-ar putea opta pentru o soluție bazată pe telefon.

Dacă privești drept în față, nu vei vedea nimic special, însă odată ce privești într-un colț, vei vedea o mulțime de iconițe pentru aplicații: calendar, vreme, notificări, muzică și altele. Dacă privești către săgeata de lângă fiecare iconiță poți extinde aplicația pentru mai multe detalii, cum ar fi prognoza pe trei zile.

Cum rămâne cu sănătatea ochilor?

Firește, pentru că e vorba de lentile de contact, acestea vor îndeplini și funcția de bază a unui astfel de accesoriu: îți vor corecta vederea atunci când le porți. De asemenea, creatorii lentilelor spun că acestea sunt absolut sigure: ”e doar lumină pe retina ta, la fel ca lumina pe care o primești chiar acum pe retină”, spun aceștia.

Mike Wiemer, cofondator și CTO al Mojo Vision, arată că folosirea lentilelor este similară cu cea a unui telefon clasic, în materie de siguranță. ”Exact așa cum te uiți la ecranul smartphone-ului, așa vei vedea conținut în fața ochilor, ca și cum ai avea o pereche de ochelari ce îți oferă acest conținut.”

S-ar putea să mai treacă ani buni până la comercializarea unor astfel de lentile de contact, însă conceptul este mai mult decât promițător și poate fi ceva ce vei lua în calcul la un moment dat, fie că ai probleme de vedere sau nu.