Cercetătorii în securitate au descoperit că 267 de milioane de conturi de Facebook sunt la vânzare pe Dark Web.

Conform unui raport al celor de la Cyble, este vorba despre date foarte detaliate ale conturilor. Hackerii vând adevărate identități online, deoarece oferă adrese de email, nume, numere de telefon, ID-uri de Facebook, date de naștere și multe alte informații. Din fericire, pare că nu sunt disponibile și parolele. Cu toate acestea, informațiile sunt suficiente pentru hackeri care știu ce vor să facă.

Nici nu costă foarte mult să cumperi aceste date, pentru 500 de dolari, sunt ale tale. Cei de la Cyble spun că verifică datele și că le adaugă serviciului lor de notificări cu privire la breșe de securitate. Încă nu e clar cum au fost scurse aceste informații. Totuși, Cyble crede că ar putea fi vorba de o scurgere din cauza unui API terț, sau prin intermediul tehnicii de data scraping.

Bob Diachenko, alături de Comparitech, au descoperit în decembrie o breșă de securitate similară. Aici era vorba de același număr de conturi, dar datele oferite erau mai puține.

Baza de date oferită la vânzare a dispărut de pe internet după ce ISP-ul care o găzduia a fost notificat. La scurt timp după, un alt server a apărut pe internet și acesta conținea alte 42 de milioane de conturi.

E greu de zis dacă informațiile din breșa actuală de securitate sunt aceleași de data trecută. Important este că detaliile a multe conturi de Facebook ar putea fi în posesia unor oameni nu foarte binevoitori.

Dacă ai temeri cu privire la securitatea contului tău de Facebook, poate că ar fi cazul să îți resetezi parola și să alegi una puternică, pe care nu o folosești pe alte conturi.

Recent, și Zoom a suferit o breșă de securitate, iar 500.000 de conturi au fost scoase la vânzare pe Dark Web.