Sute de mii de conturi Zoom au ajuns la vânzare pe Dark Web, iar unele sunt oferite chiar și gratuit celor interesați de un cont furat.

În ultimele săptămâni, pe măsură ce din ce în ce mai mulți oameni petrec timp acasă din cauza pandemiei de coronavirus, și biroul s-a mutat tot acasă. Astfel, popularitatea Zoom a explodat în perioada recentă, dar există și vești proaste vizavi de aplicație.

Deja s-a vorbit de câteva ori despre problemele de securitate ale Zoom. În mod curios, însă, cele 500.000 de conturi nu au legătură cu securitatea nu foarte bună a aplicației.

Și totuși, cum au fost obținute datele de logare a sute de mii de conturi? Hackerii au încercat să se logheze pe platforma Zoom folosind conturi ale căror date au fost deja scurse în timpul unor breșe de securitate trecute.

După ce atacatorii găsesc combinații de conturi și parole potrivite, le adaugă într-o listă. Ulterior, aceste liste sunt vândute pe Dark Web, sau ca alternativă, sunt oferite gratuit altor hackeri.

conturi zoom furate

Conturile sunt distribuite prin intermediul site-urilor de distribuire a textelor, într-o serie de liste de adrese de email și parole asociate. Între detaliile disponibile pot apărea și link-ul personal pentru meeting-uri, dar și HostKey-ul.

Compania de securitate cibernetică Cyble a reușit să cumpere un lot de astfel de parole. 530.000 de conturi Zoom au costat 0,002 dolari bucata, adică 1.060 de dolari. Experții spun că aceste conturi au început să apară în comunitatea hackerilor la început de aprilie.

Descoperirea celor de la Cyble ar trebui să-ți reamintească faptul că e important să ai parole unice pentru fiecare din site-urile pe care îți faci un cont. Dacă vrei să verifici integritatea contului tău de Zoom, poți folosi Have I Been Pwned sau serviciul de notificări AmIBreached, de la Cyble.