În cadrul CES 2020, ASUS a prezentat noile laptopuri din seriile ZenBook și VivoBook, care aduc o mulțime de noutăți.

Când vine vorba de laptopuri cu adevărat portabile, pe care să nu le simți în ghiozdan, dar cu care să îți faci treaba exemplar, ASUS e unul dintre producătorii către care vrei să te orientezi. Sunt fan ZenBook de ani buni și încă nu am găsit laptopuri care să ofere aceeași experiență de utilizare.

Modelele noi, dezvăluite la CES 2020, ridică ștacheta și sunt, cu siguranță, laptopuri pe care le-ai dori pe birou.

ZenBook Duo se laudă nu cu unul, ci cu două ecrane pe care le poți folosi concomitent. Ecranul principal îți propune o diagonală de 14 inci, iar alături de acesta ai parte și de ScreenPad Plus, un al doilea ecran, de 12,6 inci. Poți interacționa mult mai bine cu laptopul și ar trebui să te descurci mai bine la multitasking.

ZenBook Duo se bazează pe un procesor i7 de generație a 10-a, alături de până la 16 GB de RAM. Stocarea e asigurată de SSD-uri PCIe 3.0 x4, cu capacitate de până la 1 TB. Totul, într-un design compact, ce cântărește doar 1,5 kg.

VivoBook S nu se lasă mai prejos și îți oferă trei variante de diagonale, de 13, 14 sau 15 inci, cu ecrane NanoEdge, care oferă rame foarte subțiri. Modelul cu diagonala cea mai mică are o greutate de doar 1,2 kilograme. De asemenea, dacă nu vrei să te bazezi pe soluțiile grafice integrate, plăcile video de la NVidia sunt pregătite să te ajute când vine vorba de sarcini mai solicitante

Seria VivoBook este disponibilă în variante de 14 sau 15 inci. Laptopurile îți oferă porturi USB 3.2 Gen 1 tip C, iar microfoanele te ajută să te faci auzit pe distanțe de până la patru metri. Astfel, un VivoBook ar putea fi o variantă pe care să te bazezi într-o sală de ședințe, când ai de participat la o teleconferință alături de alți colegi.

Modelele VivoBook și VivoBook S ajung în România în al doilea trimestru din 2020. În paralel, ZenBook Duo este deja disponibil, la prețul de 6.000 RON.