Dacă ți-era dor de Vine, în curând vei avea ocazia să folosești platforma succesoare, Byte, care are de gând să se lupte cu TikTok.

Rețelele sociale au reușit, mai mult sau mai puțin, să se maturizeze și să se stabilizeze în rândurile utilizatorilor. În ultimii ani, au dispărut câteva rețele sociale, dar au și apărut altele, ca de nicăieri. Vine este una dintre rețelele care a făcut mare vâlvă la vremea sa, prin conceptul simplu care a devenit extrem de popular. Aveai posibilitatea de a publica doar videoclipuri de 6 secunde, iar popularitatea acestui concept a fost imensă.

Din varii motive, dar în principiu datorită atitudinii cofondatorilor de reticență față de monetizare, Vine a fost tras pe linie moartă, după o existență relativ scurtă. Unul dintre creatorii Vine, Dom Hofmann, a lucrat ceva vreme la succesorul platformei, iar de acum, poți folosi Byte dacă vrei să publici videouri de cel mult 6 secunde.

Momentan, Byte nu are niciun fel de reclame în cadrul aplicației, dar cu siguranță acestea vor apărea după ce rețeaua atrage mai mulți utilizatori. Poate că, de această dată, creatorii au înțeles că este nevoie și de monetizare pentru a menține o astfel de platformă în picioare.

Dacă Byte va avea sau nu succes, asta rămâne de văzut. În funcție de cum va fi promovată aplicația, oamenii cărora le lipsește Vine s-ar putea întoarce pe această platformă. Totodată, pe vremea Vine, Instagram nu era atât de dezvoltat ca în prezent. Mai mult, în vremea în care Vine dispărea, TikTok abia ce era lansat. Abia recent, platforma de socializare a trecut de granițele Chinei și a reușit să se transforme într-un fenomen global. Astfel, competiția este, în realitate, mult mai acerbă decât era acum câțiva ani, iar Byte trebuie să ofere ceva bun ca să-i facă pe oameni să vină aici.

Poți descărca Byte de aici.