Suntem în 2020 așa că e timpul să fie lansate console video noi. PlayStation 5 și Xbox Series X sunt pe listă. Ambele, cel mai probabil, vor fi prezentate oficial și disponibile în magazine în decembrie. Până atunci, am aflat data de lansare pentru PlayStation 5.

În timp ce Microsoft a prezentat designul consolei, Sony s-a mulțumit doar să arate un logo pentru PlayStation 5. Șocant, dar nu-i diferit de ce-a avut Sony până acum. În orice caz, ambele ar trebui să fie de ultimă generație și să fie bună pentru următorii cinci până la 10 ani.

Când se lansează PlayStation 5

David Jaffe a spus pe Twitter că PlayStation 5 va fi prezentată în aproape o lună. Asta înseamnă că Sony respectă strategia din 2013, când a introdus PlayStation 4. Astfel, prezentarea va fi în februarie 2020, cu o lansare oficială în magazine aproape de finalul anului. O dată neoficială a evenimentului e 15 februarie.

Dacă ești curios ce preț o să aibă PlayStation 5, zvonurile indică spre 450 de euro (500 de dolari în Statele Unite ale Americii). Va fi un singur model anul acesta, eventual cu unul Slim sau Lite undeva în 2021 sau 2022.

De cealaltă parte, Microsoft va avea un preț de 600 de dolari (eventual 550 de euro) pentru Xbox Series X. Compania ar pregăti și-un model mai ieftin, cum a fost One S, care ar costa aproximativ 400 de dolari.

Deocamdată, atât pentru Xbox Series X, cât și pentru PlayStation 5, acestea sunt informații neoficiale și e foarte posibil să se mai schimbe unele lucruri. În orice caz, pentru următorii doi ani, e un moment bun să cauți PlayStation 4 sau Xbox One X.

Vei pierde câteva jocuri noi, probabil, dar în această perioadă vor fi actualizate titlurile importante și eventualele probleme de funcționare vor fi rezolvate cu actualizări de firmware. În orice caz, va fi interesant de văzut cum va evolua dinamica dintre jocurile pe PC și cele pe console, dat fiind că cele din urmă vor fi, în sfârșit, ceva mai performante.