Samsung S20 deja are câteva luni pe piață. Samsung Note 20 deja e lansat și acum e momentul în care compania încearcă să atragă atenția cu modele mai ieftine. Așa că iată ce a pregătit pentru completarea seriei S20.

Când a fost lansat, Samsung S20 a atras atenția cu două trăsături: ecranul de 120 Hz și camera care poate filma la rezoluție 8K. Dar prețul a fost pe măsura opțiunilor, mai ales pentru S20 Ultra cu o cameră de 108 megapixeli. Din fericire, un model mai ieftin ar fi pregătit pentru toamnă.

Samsung S20 Fan Edition model ieftin (1)

Samsung S20 Fan Edition model ieftin (1)

„Ediția pentru fani”, dar tot un Samsung S20 prin design

Numele complet al noului telefon e speculat ca fiind: Samsung Galaxy S20 Fan Edition. În afară de unele modele Note 7, Samsung n-a folosit numele „Fan Edition”. Așa că e un pic incert unde își are locul pe lângă Lite sau versiuni notate cu e (ca A20e sau S10e).

Ce dotări ar avea Samsung S20 Fan Edition? Un compromis ar fi făcut la memorie RAM: 6 GB în loc de 8 GB (sau chiar 12 GB). Eventual, fără conectivitate 5G. Ecranul ar rămâne la 120 Hz, dar modulul foto-video n-ar fi același.

Vorbim de o cameră principală de 12 MP cu una de 12 MP pentru ultrawide și alta de 8 MP pentru telefoto (cu zoom optic 3x). Vestea bună ar fi că bateria ar avea o capacitate de 4.500 mAh, adică la fel ca Samsung S20 Plus.

Samsung S20 Fan Edition model ieftin (1)

Samsung S20 Fan Edition model ieftin (1)

În esență, ar fi un Samsung S20 lite, dar cu alt nume și, posibil, un alt tip de distribuție. În timp ce Fan Edition ar fi numele pentru Coreea de Sud, e posibil ca în Europa și pe alte piețe să fie doar un lite.

Foarte probabil, dacă prețul e important, spatele va fi din plastic – ca pe Samsung Note 20. Dar la circa 750 de euro, acesta ar fi un dispozitiv destul de ieftin (față de seria anunțată în februarie) și, totodată, un model fără un loc anume în portofoliul actual.