În cadrul CES 2020, ASUS a dezvăluit o nouă serie de laptopuri TUF Gaming, pentru pasionații de jocuri.

La evenimentul ce a avut loc în Las Vegas, compania nu a prezentat doar modelele ZenBook și VivoBook, ci și o serie de laptopuri pentru jocuri, din gama TUF Gaming. Noile notebook-uri sunt dotate cu laptopuri de la AMD, modelele Ryzen 4000. Cele mai bune variante pe care te poți baza la capitolul procesor sunt modele cu 8 nuclee. În ceea ce privește memoria RAM, te poți bucura de până la 32 GB de memorie DDR4.

Laptopurile sunt disponibile în două variante, de 15 și de 17 inci, iar ambele îți oferă rezoluție Full HD. O diferență notabilă este rata de refresh, de ”doar” 120 Hz pentru modelul cu ecran mai mare și de 144 Hz pentru cel cu ecran mai mic.

Plăcile video oferite sunt, de asemenea, diverse, însă te poți bucura chiar și de o Nvidia GeForce RTX 2060, cu până la 6 GB de memorie GDDR6, în cazul modelului ASUS TUF Gaming de 15 inci. Modelul de 17 inci îți propune o GeForce GTX 1660 Ti ca vârf de gamă.

Nici stocarea nu dezamăgește, astfel că poți să beneficiezi de un SSD cu capacitate de până la 1 TB. De asemenea, pentru că nu știi niciodată când vrei ceva mai mult, TUF Gaming sunt dotate cu încă un slot pentru SSD-uri de tip M.2. Bateriile de la interiorul laptopurilor sunt și ele destul de mari, cu capacitate de 90 Wh. Asta îți oferă aproape 9 ore de autonomie pentru navigarea pe internet sau puțin peste 12 ore de redare video.

Un alt aspect pe care l-ai putea lua în calcul în privința noilor ASUS TUF Gaming este că sunt certificate MIL-STD-810H, acesta fiind un standard militar ce atestă că dispozitivele sunt rezistente la vibrații, căderi de la mică înălțime și temperaturi sau umiditate extreme.