Dacă în București traficul e sufocat mai mereu și hărțile de trafic sunt roșii, în alte locuri încă e loc de ambuteiaje false.

Iar un ambuteiaj fals este exact ceea ce a reușit să realizeze un artist, cu ajutorul unor telefoane ce rulau Google Maps. Probabil că începi să-ți dai seama unde merge ideea, nu-i Așa?

Simon Weckert e un artist care a reușit să creeze ambuteiaje false pe străzile din Berlin, iar apoi a postat rezultatele pe YouTube. Cum a procedat?

Weckert a luat 99 de smartphone-uri care rulau Google Maps și le-a pus într-un cărucior. Apoi, căruțul a fost plimbat prin mai multe străzi din Berlin, inclusiv prin fața birourilor Google.

Astfel, pare că sistemele Google Maps au fost păcălite că pe acele străzi circulau, de fapt, un număr mare de mașini. Hărțile s-au colorat din verde, în roșu, ca urmare a experimentului.

Cei de la Google au comentat această descoperire a lui Weckert și sunt bucuroși de faptul că, printr-o astfel de descoperire, pot învăța cum să facă sistemul de navigație și mai bun.

Google Maps deosebește mașinile și motociclete, nu și căruțurile

Compania glumește și spune că are sisteme care au învățat să deosebească între automobile și motociclete în țări ca India sau Indonezia, dar că încă lucrează la unul pentru căruțuri.

Și totuși, dincolo de gluma celor de la Google, apare o altă întrebare. De ce sistemul a considerat că este vorba de mai multe mașini, pentru a colora strada în consecință? De ce nu a interpretat Google că toți acești oameni erau într-un autobuz care se mișca încet, mai ales că toate telefoanele erau desfășurate pe o suprafață foarte mică.

Google a afirmat că folosește date de la o mulțime de telefoane pentru a oferi informații despre starea traficului, dar că situații de acest fel, deși rare, pot fi exploatate așa cum s-a întâmplat.