Nokia și-a menținut o oarecare popularitate pe telefoane, chiar dacă nu Nokia le mai produce și chiar dacă majoritatea sunt mid-range. Dar unul pliabil e necesar atât pentru HMD Global, cât și pentru tine ca utilizator.

HMD Global, care controlează în prezent marca Nokia pentru telefoane, ar avea în plan să lanseze atât un model 9.2 PureView, cât și un telefon pliabil. Cel din urmă ar ajunge pe piață la finalul lui 2020 sau începutul lui 2021. Evident, va avea Android, dar alegerea de design va fi cea mai importantă.

Nokia telefon pliabil
Concept de telefon pliabil

Cel mai bun design pentru un Nokia pliabil

Așa cum am zis-o la Motorola Razr, un Nokia pliabil nu poate exista decât cu o îndoire pe orizontală. Samsung și Huawei au ales, pentru primele dispozitive de acest fel, să facă un ecran pliabil pe verticală. Doar că e mai natural să folosești un astfel de telefon ca pe unul clasic, cu clapetă.

Când vine vorba de telefoane cu clapetă, cel puțin marca Nokia are câteva în istoric. Și e natural să termini un apel telefonic prin închiderea, fizică, a telefonului. Tocmai de aceea, din ce vezi în imaginile din acest articol, ar fi justificat un telefon pliabil Nokia.

Telefon pliabil Nokia

Până când se va decide HMD Global să facă asta, și să mai scadă prețul componentelor, în acest an ar trebui să avem pe piață două modele similare: Motorola Razr și Galaxy Z Flip de la Samsung.

Cel din urmă ar fi prezentat odată cu Samsung Galaxy S20 pe 11 februarie. Prețul e așteptat undeva la 1.500 de euro – mai ieftin decât Galaxy Fold – și ecranul de pe față, cel mai mic, să aibă aproape 1 inci și să fie dedicat doar notificărilor. Cât despre telefonul pliabil Nokia, tot ce avem acum sunt zvonuri și un concept – Nokia 2720 Flip II – care ar putea fi preluat de HMD Global și să fie transformat în realitate.