Pare că intrăm într-o nouă eră a calculatoarelor personale, iar Dell Concept UFO este cel mai nou gadget care te-ar putea interesa.

CES 2020 aduce o mulțime de gadgeturi și tehnologii interesante, iar între ele se regăsește și cea mai nouă consolă de gaming portabilă. Surprinzător sau nu, aceasta nu vine de la unul dintre jucătorii deja consacrați în acest domeniu, ci de la Dell.

Compania aduce pe piață Concept UFO, un hibrid de calculator și consolă portabilă care îți va aminti, cu siguranță, de Nintendo Switch. Are chiar și gamepad-uri ce pot fi demontate, iar ecranul este mai mult decât generos, de 8 inci. Desigur, poți să și legi consola la un televizor, pentru a duce gamingul la un nou nivel.

Din păcate, conceptul pe care l-au prezentat cei de la Dell rămâne, momentan, destul de misterios. Compania nu a dat detalii și despre specificațiile lui Concept UFO. Și totuși, specificațiile par să fie destul de bune, având în vedere că poate rula F1 Racing la peste 30 fps. Ce s-ar putea să nu fie la fel de bun sunt chiar dimensiunile dispozitivului. Ecranul și gamepad-urile destul de generoase ar putea deveni inconfortabile mai repede decât ți-ai dori.

Legat la un televizor, consola a reușit să ruleze World War Z destul de bine, aproape chiar de 60 fps, iar performanța părea chiar mai fluentă decât în modul clasic. Cu toate acestea, grafica nu părea foarte detaliată.

Pare că există un interes real pentru o nouă generație de console de gaming portabile, care să umple un gol lăsat în urma consolelor cu care au crescut tineri acum unul, două decenii. Marii producători din industrie sunt atenți la acest trend și vin cu soluții noi pentru jucătorii interesați, doar că uneori, ca în cazul consolei de la Dell, mai e nevoie de ceva finisaje și ajustări în vederea unui produs de top.