Facebook ia o nouă decizie împotriva utilizatorilor, astfel că nu-ți mai permite să îți faci cont pe Messenger doar cu numărul de telefon.

Facebook și Messenger au devenit, acum ceva vreme, entități oarecum separate, însă nu neapărat în beneficiul utilizatorului. De acum câțiva ani, ești invitat politicos să-ți instalezi Messenger dacă vrei să îți accesezi mesajele, chiar și atunci când accesezi platforma dintr-un browser.

Un avantaj al Messenger este, sau era faptul că nu aveai nevoie și de un cont de Facebook pentru a avea acces la sistemul de mesagerie. Tot ce aveai nevoie era un număr de telefon, cu ajutorul căruia puteai avea un cont de Messenger, fără să te înregistrezi și pentru Facebook.

Cei de la VentureBeat au luat legătura cu Facebook vizavi de această schimbare, iar răspunsul companiei mizează pe ”simplificarea procesului de logare.” Astfel, oficialii Facebook susțin că majoritatea oamenilor care folosesc Messenger deja se loghează pe platformă cu ajutorul Facebook, astfel că se dorește o simplificare a logării.

Dacă ai deja un cont de Messenger pe care te loghezi cu numărul de telefon, fără un cont de Facebook, nu ar trebui să fii afectat de noua schimbare. Cu toate acestea, câțiva utilizatori de pe reddit, care folosesc platforma de mesagerie cu un număr de telefon, raportează că s-au trezit cu conturile blocate în urma schimbării.

Cel mai probabil, motivul real din spatele acestei schimbări este unificarea planificată a platformelor de mesagerie pe care Facebook le are în portofoliu. Astfel, compania are de gând să integreze infrastructura din spatele Messenger, WhatsApp și Instagram. Cum se va răsfrânge asta asupra utilizatorilor de rând, însă, rămâne de văzut. Am putea avea o singură aplicație din care să verificăm mesajele de pe cele trei platforme, însă ar putea ca această metodă să nu fie cea mai potrivită.