Facebook Messenger Rooms este cea mai nouă platformă pentru apeluri video de grup, ce poate fi foarte utilă în prezent.

Odată ce pandemia de coronavirus a lovit și mulți lucrători au început să își desfășoare activitatea de acasă, a crescut vertiginos nevoia de aplicații utile pentru cooperare și discuții.

Skype și Zoom sunt cele mai populare aplicații de acest fel în prezent, însă Messenger Rooms are șanse să vină tare din urmă. Era doar o chestiune de timp până când Facebook urma să lanseze o astfel de aplicație, iar acum, ai încă o alternativă.

Noul serviciu de apeluri video de grup poate oferi suport pentru conferințe cu până la 50 de participanți simultan.

Messenger Rooms a fost lansat deja, iar platforma ar urma să vie disponibilă în următoarele săptămâni la nivel global.

Ce avantaje are Facebook Messenger Rooms

Messenger Rooms pare să vină cu câteva avantaje interesante față de competitori. Nu ai nevoie să descarci o aplicație dedicată pentru a putea intra într-un astfel de apel video; poți să faci asta direct de pe Facebook sau din aplicația Messenger, de pe PC.

Mai mult, chiar dacă nu ai un cont de Facebook, poți intra într-o conferință de pe Messenger Rooms, cu ajutorul unui link de invitație.

Facebook vrea să sporească funcționalitatea platformei în viitor. Astfel, vei putea să inițiezi un apel video de grup pe platformă chiar cu ajutorul Instagram Direct, WhatsApp sau Portal. Asta pare a fi încă o mișcare de uniformizare a platformelor deținute de Zuckerberg.

Zoom, platforma a cărei popularitate a explodat în ultimele săptămâni, se confruntă cu diverse probleme de securitate. Compania de securitate cibernetică Cyble a reușit să cumpere de pe Dark Web datele de logare a 530.000 de conturi Zoom. Acestea au costat 0,002 dolari bucata, adică 1.060 de dolari. Experții spun că aceste conturi au început să apară în comunitatea hackerilor la început de aprilie.