Facebook nu e la prima tentativă de a-ți invada intimitatea în schimbul unor recompense modice, iar acum mai face o astfel de încercare.

Acum ceva mai bine de un an, apăreau informații cu privire la faptul că Facebook are o aplicație prin care plătește utilizatori, în schimbul colectării datelor acestora. La vremea respectivă, au apărut o mulțime de discuții, iar lucrurile au încetat pentru puțin timp. Facebook a revenit cu aplicația Study, care funcționa pe același principiu, iar acum, că tot suntem în 2020, trebuie să mai facă o încercare.

Facebook: dă-ne vocea ta pe mărunțiș

De data asta, Facebook lansează programul Pronunciations, prin intermediul căruia poți fi plătit pentru înregistrările tale vocale.

Despre câți bani e vorba, totuși? În primul rând, vei începe cu puncte pe care ți le va plăti Facebook. Fiecare set bun de înregistrări vocale îți va aduce 200 de puncte. Vei putea retrage bani doar când ajungi la 1000 de puncte, iar acest număr îți va aduce suma de 5 dolari, plătiți prin PayPal.

Dacă ai ceva temeri cu privire la confidențialitate, Facebook încearcă să te liniștească la acest capitol. Conform companiei, aceste înregistrări nu vor fi legate în vreun fel de contul tău de pe rețeaua socială. Mai mult, activitatea pe care o desfășori în programul Pronunciations nu va fi distribuită către Facebook sau către alte servicii deținute de platformă, fără acordul tău.

Totuși, programul este unul destul de restrictiv, cel puțin pentru început. Trebuie să ai cel puțin 18 ani pentru a putea participa și poți face asta doar dacă locuiești în Statele Unite. Cu toate acestea, dacă platforma va merge bine și nu vor mai apărea controverse în jurul ei, e posibil ca aceasta să fie extinsă și pentru alte state. Cu siguranță, Facebook lucrează la îmbunătățirea sistemelor de recunoaștere vocală și nu numai limba engleză va fi căutată.