Free Now e cel mai nou serviciu de ridesharing din România. Acesta înlocuiește Clever Taxi și, deocamdată, se extinde treptat în alte orașe. Acum a anunțat cele două în care ajunge.

Free Now va fi disponibil în Cluj și Brașov. Vestea mai bună, dacă ești într-unul dintre orașe, e că ai ceva gratuitate. Primii 100.000 de pasageri din fiecare oraș au o cursă gratuită cu Free Now. Cei care aleg să facă plata prin card au reducere de 50% pentru toate cursele de ridesharing. Astfel, pot călători cu doar cinci lei pe o distanță de cinci – șase kilometri, cât a fost media curselor prin Clever din cele două orașe în 2019. Costul mediu al unei astfel de călătorii este de 15 lei în Cluj sau 17 lei în Brașov.

Pentru toate cursele, indiferent dacă sunt de Taxi sau Ride, Free Now oferă opțiunile de plată cash sau card în aplicație. Deocamdată, n-are tarif dinamic, indiferent de perioada anului sau de momentul zilei, de vreme, de condițiile de trafic sau de cererea și oferta de mașini.

Altfel, e bine să știi că Free Now e și în alte orașe din lume. E în nouă țări europene, printre care Germania, Marea Britanie, Spania și Italia, și acoperă circa 100 de orașe.

Free Now ajunge în orașe noi fix înainte de 1 februarie

De la 1 februarie, serviciile ca Uber, Bolt sau Free Now vor activa sub legea dată în 2019. Asta înseamnă că șoferii fără autorizație nu vor mai putea activa pe platformă.

Pe 21 ianuarie, Autoritatea Rutieră Română (ARR) a transmis că a eliberat, la nivel naţional, 1.816 de autorizaţii de transport alternativ. Numărul de copii conforme este de 9.110. Totodată, numărul de seturi de 2 ecusoane este de 17.643.

Free Now a anunțat pe 10 ianuarie că a obținut aviz tehnic de la Guvern pentru activitatea sa. Acesta e valabil până pe 8 ianuarie 2022. Yandex, de asemenea, are pe doi ani, în timp ce UBer, Bolt și BlackCab au aviz până în toamna acestui an.