Google a creat plicul care să te scape de dependența de telefon

Dependența de telefon e o realitate cu care e greu să ne împăcăm, cu toate că mulți dintre noi suferim de ea, sub o formă sau alta.

Telefoanele au intrat mai mult ca orice alt dispozitiv electronic în viețile noastre, iar șansele ca acestea să mai plece sunt destul de mici. Poți să faci cam tot ce îți dorești pe un telefon, poți să lucrezi, să-ți plătești facturile, să rezervi bilete de avion, să cumperi mâncare care să-ți fie livrată la ușă, dar și să te destinzi dând scroll-uri interminabile pe rețelele sociale preferate.

Google s-a gândit că ar putea să te ajute cu dependența de telefon, astfel că a lansat trei aplicații pentru smartphone, prin intermediul inițiativei Digital Wellbeing. Una dintre aceste aplicații te obligă realmente să îți sigilezi telefonul într-un plic pe care îl confecționezi pentru telefon.

Aplicația se numește Envelope, iar momentan este disponibilă doar pentru telefonul Google Pixel 3A, aici. Probabil că asta se întâmplă datorită formatului plicului în care trebuie să pui smartphone-ul. Pe viitor, însă, cu siguranță Google va extinde compatibilitatea și către alte telefoane, deoarece cu toții avem nevoie de o pauză de la smartphone.

Dacă ai un Pixel 3A, poți descărca aplicația, iar apoi poți printa documentul PDF din care vei confecționa plicul. Acesta este însoțit de instrucțiuni, ca să poți duce micul proiect DIY la bun sfârșit. Odată ce telefonul este sigilat în plic (deoarece sistemul n-are farmec complet dacă nu lipești hârtia), vei putea să formezi numere de telefon, să folosești apelarea rapidă, sau să afli cât e ceasul.

Poți vedea în videoclipul de mai sus cum funcționează acest sistem. Google arată o variantă a plicului în care poți face și poze sau filma cu smartphone-ul, dar aceasta nu pare să fie disponibilă în aplicație. Oricum ar fi, Envelope e o aplicație pe care ai putea să o încerci, când vei avea ocazia.