Dacă încă n-ai găsit aplicația perfectă care să te ajute pentru ședințele de la birou, mutate acasă, Google Meet e o nouă variantă.

Deja ai de ales între Messenger Rooms și Zoom dacă ai de gând să faci ședință cu colegii. Facebook a lansat acum câteva zile noua platformă, care încearcă să rivalizeze cu Zoom. Desigur, te poți orienta și către Skype, dacă dorești.

Sau, dacă niciuna din cele trei nu mai e suficientă, Google Meet poate fi nouă variantă pe care să o iei în calcul. Gigantul tech va lansa gratuit această platformă la început de mai. Vei avea nevoie doar de un cont de Gmail ca să ai acces.

Platforma Google Meet poate susține întâlniri virtuale cu până la 100 de participanți. Pentru PC, e suficient să intri pe site-ul Meet, în vreme ce pentru iOS și Android ai aplicații dedicate.

Vei putea iniția și participa la întâlniri chiar din Google Calendar. În mod normal, întâlnirile gratuite din Google Meet sunt limitate la 60 de minute. Google nu va aplica această regulă până la data de 30 septembrie.

Cei care plătesc pentru G Suite pot avea până la 250 de participanți într-un apel și pot face live stream pentru cel mult 100.000 de vizitatori. De asemenea, există și opțiunea de a salva și înregistra apelurile, în cazul funcțiilor premium.

Facebook Messenger Rooms, nou competitor în piață

Messenger Rooms vine cu un avantaj interesant: nu e nevoie să descarci o aplicație dedicată pentru a putea intra într-un astfel de apel video; poți să faci asta direct de pe Facebook sau din aplicația Messenger, de pe PC.

Mai mult, chiar dacă nu ai un cont de Facebook, poți intra într-o conferință de pe Messenger Rooms, cu ajutorul unui link de invitație.

Facebook vrea să sporească funcționalitatea platformei în viitor. Astfel, vei putea să inițiezi un apel video de grup pe platformă chiar cu ajutorul Instagram Direct, WhatsApp sau Portal.