Google nu pare să ia cele mai bune decizii când vine vorba de Play Store, iar nici cea mai recentă nu schimbă această idee.

Google Play Store e locul principal către care te orientezi atunci când vrei să-ți instalezi aplicații noi pe un telefon cu Android. Da, poate că producătorii de telefoane au și ei diverse variante de magazine de aplicații, însă acestea nu se vor putea ridica la nivelul magazinului Play.

Astfel, orientându-te mereu către Google Play Store, vei avea de-a face nu doar cu un design în sfârșit modern, mai ales de când a adoptat Dark Mode, ci și cu veșnicele probleme de care companiei nu pare că-i pasă foarte tare. De data asta nu e vorba despre malware sau un filtru de căutare relativ inutil, ci de un aspect ceva mai delicat.

Google: Nu e un bug, e o funcție

Ceea ce mulți utilizatori au crezut că e doar un bug pare că este, de fapt, o funcție introdusă de Google. Odată cu update-ul 17.4 pentru magazinul Play, notificările care te anunțau că o aplicație este în curs de actualizare au dispărut. De asemenea, nici odată ce o aplicație este instalată în urma unui update, nu vei mai primi o notificare.

Cei de la Android Police au luat legătura cu Google, iar un purtător de cuvânt a declarat că acesta este modul de operare corect al notificărilor. Din păcate, nu pare a fi o decizie foarte fericită, având în vedere că e destul de important să știi când aplicațiile își fac update, pentru că niciodată nu știi când primești ceva nedorit, iar apoi nu îți dai seama de unde vine problema.

Ca să evit aplicațiile ce își fac update când vor, mai ales fără să știu de ele, am oprit update-urile automate pentru acestea din Google Play; prefer să vizitez periodic pagina de aplicații și să fac update-urile manual și îți recomand să faci același lucru, pentru mai multă siguranță.