În 2019, Huawei a pierdut accesul la serviciile Google. Astfel, poate folosi Android, dar nu Play Store sau alte aplicații ale companiei americane. Pentru Honor V30 va folosi serviciile sale, inclusiv AppGallery pentru aplicații. Și telefonul, cum te așteptai, va avea un preț destul de mic.

Honor V30 a fost deja lansat în câteva regiuni cheie pentru Huawei. Are un ecran de 6,57 inci Full HD+, folosește procesorul Kirin 990 și are Android 10 cu interfața Magic UI 3. E, în esență, ca oricare alt telefon Huawei, dar are un preț mai mic.

Când vine vorba de camere foto, spre deosebire de modelul din 2019, acesta nu duce lipsă de opțiuni. Are un senzor principal de 40 megapixeli, unul ultrawide de 8 MP și unul de zoom de 8MP cu zoom optic 3x. Pe față Honor V30 mai are un senzor de 32 MP principal și unul ultrawide de 8 MP. Bateria acestui model e de 4.200 mAh.

Huawei are încredere că poate concura cu Google

În urmă cu câțiva ani, Huawei a creat brandul Honor. Sub această marcă sunt lansate telefoane mai ieftine, iar divizia aceasta preia tehnologie de la Huawei. În cazul de față, fără acces la Play Store, telefonul va folosi AppGallery și Huawei Mobile Services.

În România, primul telefon lansat fără serviciile Google este Mate 30 Pro. Cea mai mare problemă e cu aplicațiile pe care, probabil, le folosești. N-ai YouTube, Google Maps, browserul Chrome sau Gmail. Totodată, AppGallery încă duce lipsă de aplicații populare, cum ar fi WhatsApp, Facebook sau cele de banking.

În prezent, Huawei lucrează la un parteneriat cu alte companii din China ca să crească un ecosistem paralel celui de la Google. Iar telefoane ca Honor V30 sau Mate 30 Pro sunt un fel de modele de test.

Telefonul acesta va fi prezentat curând. Ca preț, te poți aștepta la unul de aproximativ 500 de euro, dacă nu chiar mai jos. Foarte probabil nu va fi și la operatori. Acum, urmează P40 Pro.