Poate că HTC e un nume care nu îți mai spune foarte multe în ziua de azi, însă pare că producătorul vrea să se întoarcă în lumina reflectoarelor.

Era o vreme, acum ceva mai puțini ani decât ai crede, când HTC era unul dintre marile nume în ceea ce privește smartphone-urile. Ba mai mult, producătorul chiar a deținut coroana pentru cel mai mare producător de telefoane cu Android la un moment dat.

Și eu am fost pus pe gânduri la vremea respectivă de telefoanele HTC. Parcă încă îmi pare rău cumva că nu mi-am cumpărat un HTC One, când era pe val. Totodată, uitându-mă mai bine în urmă, poate că n-am luat cea mai rea decizie când am mizat pe Samsung.

Chiar și fără sprijinul meu, HTC a avut parte de numeroase reușite de-a lungul timpului. Totuși, în anii 2016 și 2017, veniturile au scăzut vertiginos, iar Google a cumpărat o parte din divizia de telefoane, pentru 1,1 miliarde de dolari.

Ultimul flagship al producătorului este HTC U12+, care a fost lansat în mai 2018 și care era dotat cu procesor Snapdragon 845. Lucrurile n-au mai mers bine pentru companie și ai putea foarte bine să consideri brandul îngropat.

Yves Maitre, noul CEO al HTC, te contrazice, însă. Acesta a declarat recent într-un interviu că producătorul are de gând să lanseze un telefon 5G anul acesta.

Acesta nu a dat mai multe detalii despre viitorul telefon, așa că nu putem ști dacă e vorba de un flagship sau un mid-range. Cert e că există posibilități pentru ambele variante, având în vedere că Qualcomm a lansat deja două procesoare cu modem 5G, Snapdragon 865, pentru flagshipuri și Snapdragon 765 pentru smartphone-urile cu ceva mai puține pretenții.

Având în vedere anunțul, nu ne rămâne decât să așteptăm următoarele luni, pentru a vedea mai multe informații cu privire la acest telefon. Poate că HTC va reuși să revină pe piață, dar e greu de crezut că va putea ajunge foarte sus.