După ce a gafat acum câțiva ani în această manieră, Huawei a fost prinsă din nou cu ocaua mică, la capitolul fotografie.

Cu toate că telefoanele au ajuns într-un punct foarte avansat, încă nu pot rivaliza cu adevărat cu un DSLR, iar asta e de înțeles. Cel mai important e faptul că dimensiunea senzorilor nu poate rivaliza, astfel că nici calitatea nu poate rivaliza cu adevărat. Pare că Huawei a încercat să treacă o imagine surprinsă cu un DSLR drept una făcută cu un telefon.

Un câștigător al unui concurs de fotografie cu iPhone a remarcat că una din fotografiile dintr-un videoclip pare cunoscută. Astfel, Jamie-Hua a descoperit imaginea originală pe site-ul 500px, iar datele EXIF arată că aceasta a fost surprinsă cu o cameră DSLR de 3000 de dolari, cu toate că eticheta din videoclip sugera că a fost realizată cu un telefon Huawei.

În 2016, Huawei a mai trecut printr-o astfel de întâmplare, când își promova flagship-ul de la acea vreme, modelul P9. S-a întâmplat ceva similar și în timpul campaniei de marketing pentru Huawei Nova 3, iar cel mai recent, chinezii au trecut prin asta și în timpul promovării pentru P30. Desigur, nu este singurul producător căruia i s-a întâmplat asta. Totodată, dacă toți din industrie recurg la această tactică, asta nu o face mai bună sau mai credibilă.

Răspunsul oficial al Huawei

Compania a oferit un punct de vedere cu privire la situația creată: ”Într-un video promoțional Huawei NEXT-IMAGE încărcat recent, am ilustrat 30 de fotografii surprinse de profesioniști, pentru a încuraja utilizatorii să își distribuie propriile creații pe canalele social media. Am etichetat în mod eronat una dintre fotografii ca fiind surprinsă cu un telefon Huawei. Am eliminat, între timp, imaginea din videoclip. Ne cerem scuze pentru această eroare regretabilă și ne vom îmbunătăți procesul editorial pentru a preveni apariția unui incident similar.”