Huawei Mate 30 Pro a fost telefonul care a marcat începutul unei perioade noi pentru companie. Pe cât de bun e din punct de vedere hardware pe atât de afectat e de lipsa unei componente cruciale.

Huawei Mate 30 Pro va fi vândut, până la urmă, și în România. Îl poți comanda, în România, până pe 29 ianuarie. Vor fi 100 de bucăți disponibile din acest telefon și vor fi livrate din 1 februarie. Dacă îți comanzi unul, e bine să știi că vei primi și-o pereche de Huawei Freebuds 3 gratis.

Ca hardware, telefonul are 8 GB memorie RAM, 256 GB spațiu de stocare și procesorul Kirin 990. E cu 20% mai bun decât precedentul și are o eficiență energetică cu până la 30% mai mare. Deasupra componentelor stă un ecran curbat la un unghi de-aproape 90 de grade. Iar Huawei Mate 30 Pro beneficiază și de încărcare foarte rapidă prin tehnologia SuperCharge cu un încărcător de 40 wați.

De ce ai vrea Huawei Mate 30 Pro și de ce nu

Cel mai mare avantaj al Huawei Mate 30 Pro e ansamblu foto-video. Are o cameră foto wide de 40 MP, o alta ultrawide de 40 MP și una pentru zoom de 8 MP. Are și un senzor ToF 3D pentru măsurarea adâncimii de câmp.

Pe camera ultrawide, denumită de companie drept cinematică, poți filma videouri 4K la 60 fps cu unghi larg de cuprindere. Și mai are un truc: înregistrarea la 7.680 fps pentru videoclipuri ultra-slow motion. Sigur, opțiunea aceasta e ajutată din plin de software, dar, teoretic, poți obține așa ceva.

Telefonul e ca orice Huawei din ultima vreme. Rulează Android 10 cu interfața EMUI 10, dar aici apare marele dezavantaj: n-are aplicațiile Google. Situația dintre Statele Unite ale Americii și Huawei încă nu-i clarificată și ce-ai pe telefon e un Android 10 cu acces la AppGallery, magazinul cu aplicații al companiei.

Fără aplicațiile Google poți spune că ai o cameră foto conectată la internet. Dacă e suficient, telefonul e la precomandă până pe 29 ianuarie.