Cu Mate 30, Huawei a încercat să vândă primul său telefon fără servicii Google. Huawei P40 ar putea fi în aceeași situație, așa că miza e pe altceva. Conform informațiilor neoficiale de până acum, telefonul ar fi bun drept o cameră foto. Totodată, și ecranul e de luat în serios.

Huawei Mate 30 Pro a fost lansat în România în ediție limitată. Compania a spus că are 100 de bucăți, dar numărul mare de precomenzi a fost cel puțin peste așteptări. Până pe 24 ianuarie au fost înregistrate peste 400 de precomenzi.

Deocamdată, nu se știe dacă și Huawei P40 va fi lansat la fel. Cea mai mare problemă va fi lipsa serviciilor Google pe care, dacă insiști, le-ai putea instala separat. Chiar și așa, nu-i cea mai bună cale de urmat, pentru că te expui vulnerabilităților software.

Huawei P40 imagini neoficiale (3)

La nivel de hardware, telefonul pare impresionant încă de acum. Compania menține parteneriatul cu Leica și noul telefon ar avea cinci senzori pentru foto-video. Unul dintre ei nu va fi însă folosit propriu-zis pentru a genera imagini, deoarece e un senzor 3D ToF pentru măsurarea adâncimii de câmp.

Huawei P40 imagini neoficiale (2)

Huawei P40 în cel puțin două versiuni

Te poți aștepta ca Huawei P40 să fie disponibil atât într-o versiune Pro, cât și într-una mai slabă din punct de vedere hardware. Nu e exclusă nici lansarea unei versiuni Lite. Altfel, modelul Huawei P40 Pro te poate interesa cel mai mult.

Acesta ar avea o cameră principală de 64 MP, una ultrawide de 20 MP, una periscop (pentru zoom optic mare) de 12 MP și chiar una pentru fotografie macro. Bateria ar fi de 5.500 mAh, iar ecranul ar fi similar altora din 2020: mare și rată de refresh de 120 Hz.

Huawei P40 imagini neoficiale (1)

În ultimele zile, internetul a vorbit cel mai mult de nuanța de culoare de mai sus. Arată ca o înghețată sau ca o perlă. Spre deosebire de 2019, când Huawei s-a dus și mai mult către un gradient cu efect 3D, acum s-ar întoarce la culori clasice. În orice caz, te poți aștepta la un preț de aproape 1.000 de euro și o distribuție limitată, dacă n-are servicii Google.

Lansarea Huawei P40 e așteptată spre finalul lui martie.