iPhone 12 ar putea fi primul smartphone Apple care beneficiază de un senzor de amprentă așezat sub ecran.

Senzorii de amprentă integrați în ecran au fost subiectul a nenumărate discuții de-a lungul anilor. Mulți producători au încercat să creeze o astfel de tehnologie, iar în ultimele cicluri de producție am văzut și primele astfel de încercări.

Apple încă nu are un astfel de telefon lansat, mai ales că lansează smartphone-urile în cicluri foarte rare. Totuși, iPhone 12, care ar urma să fie dezvăluit în toamnă, ar putea beneficia de un astfel de senzor de amprentă.

iPhone 5G cu senzor de amprentă sub ecran

Informații apărute în China sugerează că cel puțin unul dintre modelele iPhone pregătite pentru toamna lui 2020 va avea conectivitate 5G, iar acesta va avea și un senzor Touch ID montat sub ecran.

Informațiile de la momentul actual vorbesc despre o colaborare extinsă, între Qualcomm, producătorul de ecrane OLED BOE, dar și producătorul de ecrane touch, GIS. Cele trei companii lucrează împreună pentru a crea un senzor de amprentă integrat în ecran, care va ajunge pe cel puțin unul dintre iPhone-urile de anul acesta.

Qualcomm și BOE au anunțat deja că au intrat într-un parteneriat pentru a lucra la soluția 3D Sonic, de senzori de amprentă ultrasonici. Qualcomm deja oferă o astfel de soluție către Samsung, iar acest tip de senzor este recunoscut ca fiind mai sigur decât un senzor de amprentă optic.

Între timp, dacă nu mai ai răbdare până la toamnă și dacă ești interesat de un telefon ceva mai ieftin, iPhone SE 2 tocmai ce a fost lansat de către Apple. Pare a fi un telefon așteptat de multă vreme și de multe persoane și are cam tot ce ai nevoie când vine vorba de un ”smartphone premium de buget”, dacă îl putem numi astfel pe noul membru al familiei iPhone.