iPhone rămâne în urmă la capitolul telefoane 5G, așa că anul acesta, Apple trebuie să aducă noua tehnologie pe telefoanele pe care le va lansa în toamnă.

Au trecut deja câțiva ani de când se anticipează un eventual model iPhone cu capabilități 5G. Până recent, însă, așa ceva ar fi fost cu adevărat inutil, iar nici acum nu e întru totul folositor să ai un asemenea telefon. Rețelele 5G sunt desfășurate în locuri foarte restrânse și va mai dura ceva până la o extindere a tehnologiei.

Cu toate astea, producătorii de telefoane nu se sfiesc să lanseze telefoane compatibile 5G. Ba chiar mulți se ambiționează să ajungă în acest punct, să intre în rândul lumii cu noile smartphone-uri, chiar dacă nu ai neapărat ce să faci cu ele.

iPhone a rămas în urma competitorilor din ecosistemul Android. Samsung Galaxy S20 s-a lansat în trei versiuni și toate vin cu conectivitate 5G. În paralel, Apple, mai are mai bine de jumătate de an până la prezentarea propriilor telefoane, iar compania pare să aibă o decizie importantă de luat.

Modem 5G pentru iPhone cu tehnologie Intel

Tehnologia cumpărată de la Intel în 2019 este utilă acum, deoarece Apple lucrează la propria antenă 5G pentru a o integra în telefoane. Cu ajutorul acesteia, telefoanele ar putea fi ceva mai subțiri decât în cazul folosirii antenelor de la Qualcomm, modemurile Snapdragon X55.

Datorită obsesiei pentru a avea un telefon cât mai subțire, Apple ar putea merge pe varianta modemului propriu creat cu tehnologie Intel. Compania ar mai avea și alte lucruri de împărțit cu cei de la Qualcomm, iar asta pare să îi țină cumva departe de tehnologiile acestora. În trecut, companiile au avut dispute legate de banii datorați pe componente, iar acum, Apple ar vrea să aibă în noile iPhone-uri cât mai puține piese de la Qualcomm, pentru a nu crește prețurile telefoanelor prea mult.