iPhone SE 2 a fost lansat acum ceva zile, iar noul telefon Apple de buget are destul de multe în comun cu modelul 8, sursa de inspirație.

iPhone SE 2 este un telefon mult așteptat de către cei care căutau un smartphone Apple de buget, cu o dimensiune redusă a ecranului, dar cu performanțe potrivite pentru 2020. Deși succesor al originalului SE, noul telefon este, de fapt, o variantă de dimensiuni reduse a modelului iPhone 8.

SE 2 nu e un 8 reciclat, nici pe departe, însă cele două telefoane au mai multe în comun decât pare la prima vedere.

Cei de la iFixit au încercat să schimbe câteva componente între cele două telefoane, iar rezultatele sunt destul de concludente.

Camera foto, ansamblul display-ului (cu microfon și senzor de proximitate), tăvița pentru cartela SIM și motorul Taptic funcționează și pe noul iPhone SE 2, asta dacă ești dispus să renunți la ajustările de culoare TrueTone. Sunt și câteva lucruri care nu pot fi schimbare și nu toate sunt foarte evidente, cum ar fi procesorul.

Nu poți să schimbi butonul Touch ID, din considerente de securitate (asta pot face doar Apple și service-urile autorizate). Nici bateria nu e compatibilă (deși pare similară, bateria din iPhone SE 2 are un conector nou).

Chiar și cu aceste mici limitări, cei de la iFixit consideră că noul SE 2 este o îmbunătățire semnificativă față de modelele trecute. Majoritatea telefoanelor noi lansate de Apple nu oferă niciun fel de compatibilitate a componentelor cu modelele trecute.

Astfel, dacă ești dornic să explorezi interiorul telefonului și să faci diverse experimente, noul SE 2 e un smartphone cu care ai ocazia să faci asta. Și dacă nu o vei face dar vei avea nevoie de reparații, e o șansă ca procesul să dureze mai puțin și să fie mai ieftin în viitor, asta depinzând totuși și de service-urile la care vei apela.