Se pare că Apple chiar are de gând să lanseze un iPhone de buget, iar acesta ar urma să fie disponibil destul de curând.

Am scris acum puțin timp despre iPhone SE 2, următorul telefon pe care producătorul ar avea în plan să îl aducă pe piață. Acesta ar fi trebuit să apară pe piață în următoarele luni, cu mult înainte de lansarea flagship-urilor, din toamnă.

Se pare că telefonul va intra în producție chiar din februarie, astfel că ar urma să fie gata pentru livrări chiar din luna martie.

Considerat de mulți un succesor spiritual al clasicului iPhone SE, viitorul telefon va avea un design similar cu iPhone 8. Ar urma să aibă un ecran LCD de 4,7 inci – într-adevăr, e o adevărată realizare să mai lansezi un astfel de telefon în prezent, dar acesta ar putea umple un gol destul de mare în piață. Mulți oameni își doresc un smartphone de dimensiuni reduse, iar ceva sub 5 inci pare ideal.

Desigur, telefonul va avea bezeluri destul de consistente sus și jos, un buton clasic Touch ID și o singură cameră pe spate. Totuși, performanța lui iPhone SE 2 ar putea fi de invidiat, deoarece va avea procesor A13, de ultimă generație, și 3 GB de RAM.

Pentru că noul telefon va avea un preț redus, mulți au speculat că va fi numit chiar iPhone SE 2. Totuși, smartphone-ul actual va avea dimensiuni mai mari decât originalul. Nu sunt certitudini nici în privința numelui, dar există o șansă și ca acesta să fie numit iPhone 9. Apple a sărit peste acest număr în 2017, odată cu dezvăluirea iPhone X.

Având în vedere că iPhone 8 are un preț de 449 de dolari, cu siguranță noul telefon va fi și mai ieftin de atât. Putem să ne așteptăm chiar la un preț de 399 de dolari, similar cu cel pe care originalul SE l-a avut.