iPhone SE 2, telefonul despre care am vorbit mai mult sau mai puțin la nivel ipotetic, are acum și o dată de lansare.

UPDATE: Vezi AICI toate detaliile despre noul iPhone SE 2

În ultimele luni, s-a vorbit din ce în ce mai mult despre faptul că Apple are de gând să lanseze un succesor pentru originalul iPhone SE. Cunoscut și ca iPhone 9, telefonul care n-a mai fost să fie după ce compania a schimbat numerotarea și a mers către X, smartphone-ul e real și pare să aibă și o dată de lansare.

iPhone SE 2 e destul de aproape, iar site-ul german iphone-ticker.de menționează că telefonul va fi dezvăluit în cadrul unui eveniment dedicat, ce ar urma să aibă loc pe 31 martie.

Desigur, încă nu poate fi confirmată cu exactitate data evenimentului, dar finalul lui martie pare să fie un moment numai bun pentru a dezvălui iPhone SE 2. Modelul original a fost prezentat de către Apple tot în luna martie. Luna aleasă e numai bună: telefonul are destul timp să devină popular până în septembrie, când apar noile telefoane, și nici nu se amestecă alături de celelalte anunțuri de la WWDC, din iunie.

Smartphone-ul va intra la vânzare destul de repede după dezvăluire, pe 3 aprilie, într-o zi de vineri. Zvonurile de până acum arătau că prețul telefonului ar fi de 399 de dolari, astfel că acesta ar fi ideal pentru gama mid-range de smartphone-uri.

Analistul Apple Ming Chi Kuo este de părere că telefonul va avea un procesor A13, alături de 3 GB de memorie RAM, iar pe partea de stocare, va fi disponibil fie în variantă de 64, fie de 128 GB.

Probabil cel mai anticipat aspect este dimensiunea diagonalei ecranului. Ar fi tare interesant ca Apple să scoată pe piață un telefon cu o diagonală mai redusă, ideal poate chiar pentru folosirea cu o singură mână. Din păcate, însă, s-ar putea să nu fie cazul.