iPhone SE 2 ar putea fi cel mai așteptat telefon Apple din ultimii ani, iar laudele la adresa sa nu sunt deloc de prisos.

Nu sunt fan Apple și nici nu am reușit, chiar și după îndelungi insistențe, să mă obișnuiesc cu un iPhone suficient cât să-l pot folosi în viața de zi cu zi fără să mă enervez. Nu-i de mine, m-am convins deja de asta. Și totuși, nu pot să nu apreciez un telefon precum noul SE 2.

Dimensiunile ecranelor de telefon au tot continuat să crească în ultimii ani, și abia în ultima vreme situația a început să stagneze, pentru că producătorii au ajuns la limita dintre telefoane mari și tablete mici. Majoritatea covârșitoare a smartphone-urilor sunt aproape imposibil de folosit cu o singură mână, dar oamenii încă preferă ecranele mari. Normal, altfel se vede conținutul pe o diagonală de 6,5 inci.

iPhone SE 2 – un telefon cu ecran mic și suflet mare

Dar nu s-ar vedea bine și pe 4,7? Ba da, desigur. Am ales acea diagonală pentru că asta îți oferă iPhone SE 2, un display de dimensiuni reduse, pe care cu greu îl vei mai găsi la alte telefoane bune din prezent.

Ecranul Retina HD LCD vine cu True Tone, Wide color, Dolby Vision și HDR 10, așa că n-ai de ce să te plângi pe partea de calitate. Dacă vrei margini subțiri, însă, SE 2 nu e tocmai campion. Asta pentru că, în definitiv, ai de-a face cu un iPhone 8 miniaturizat pentru ecranul anterior amintit.

Deși designul e preluat de la modelul 8, componentele interne sunt dintre cele pe care le-ai găsi în cadrul modelului 11. Astfel, iPhone SE 2 are procesor A13 Bionic, același de pe cele mai recente flagship-uri Apple. Telefonul are și 3 GB de memorie RAM.

La capitolul stocare, vei putea să cumperi smartphone-ul în trei variante, cu 64, 128 sau 256 GB de spațiu.

Vorbim despre un telefon de buget (cel puțin în comparație cu celelalte modele disponibile), așa că pe spate găsești doar o cameră foto, ce preia însă niște tehnologii de pe camera lui iPhone 11.

Camera wide-angle are senzor de 12 megapixeli și diafragmă de f/1.8, iar Apple susține că ar fi cea mai bună cameră single de pe un iPhone lansat până acum.

Dacă ți-era dor de Touch ID, noul iPhone SE 2 păstrează această funcționalitate, din nou, pentru a ține costurile cât mai jos. Și totuși, telefonul are protecție IP67 la praf și apă (ai grijă, însă, garanția Apple nu acoperă pagubele aduse de apă telefonului). Telefonul are sticlă pe spate și e disponibil în trei culori, alb, Space Gray și varianta (PRODUCT)RED.

Cât costă iPhone SE 2

eMAG deja a listat telefonul în oferta sa, așa că îl poți cumpăra în oricare din cele trei variante de culori și stocare. Mai jos ai variantele pe negru: