Microsoft face o mișcare interesantă cu aplicațiile Office de pe telefoanele cu Android, iar noua mutare s-ar putea să îți fie pe plac.

Cu siguranță, ai pe telefon mai multe aplicații decât folosești. Pe unele le instalezi la un moment dat și apoi uiți de ele, iar pe altele trebuie să le instalezi pentru că… trebuie.

Dacă nu ești neapărat ahtiat după lucrul pe telefon, aplicațiile Office de la Microsoft sunt undeva în ambele categorii de mai devreme. Le-ai instalat pentru că aveai nevoie de ele, pentru că nu puteai deschide un fișier Office, iar apoi le-ai lăsat acolo, să fie. Microsoft te scapă de o durere de cap în ceea ce privește aplicațiile, cel puțin trei dintre ele.

Astfel, Microsoft a lansat astăzi, pentru Android, o aplicație Office unificată. Aceasta era deja disponibilă celor din programul Insider, datorită unui program de preview început în noiembrie, cu un număr redus de utilizatori. De acum, însă, o poți descărca din Play Store și o găsești aici.

Deși unește Word, Excel și PowerPoint, aplicația face mai multe decât să-ți ofere funcțiile acestor aplicații. Vei mai putea să iei notițe și să le sincronizezi cu aplicația Stick Notes din Windows 10, vei putea scana text din imagini, vei putea citi și semna PDF-uri și vei putea transfera fișiere către computer și către alte dispozitive.

Aplicațiile distincte pentru Excel, PowerPoint și Word rămân, în continuare, disponibile. Astfel, nu e clar care sunt planurile Microsoft vizavi de acestea și cu privire la noua aplicație. Poate că la un moment dat, aplicațiile vor fi înlocuite de către noul Office sau, poate că Microsoft va decide să le lase să funcționeze în paralel. Totodată, nu știm nici când noua aplicație va ajunge pe iOS.

Mai e demn de notat că, momentan, aplicația Office nu funcționează foarte bine pe tablete, dar probabil că acest aspect va fi rezolvat în viitorul apropiat.