Mitsubishi îți oferă lampa care te scapă de depresia de la birou

Lumina naturală de care ai nevoie, chiar dacă biroul tău n-are ferestre

Dacă stai într-un birou care nu are parte de prea multă lumină naturală, Mitsubishi vrea să îți sară în ajutor cu o lampă mai mult decât interesantă.

Poate că munca de birou e mai ușoară decât munca fizică, însă desigur, depinde la ce te raportezi când spui asta. Da, munca fizică te obosește… fizic, însă munca de birou are șanse mai mari să te obosească psihic. Iar dacă oboseala fizică trece destul de repede, cea psihică lasă urme care trec mai greu.

Lumina din birou e un factor care îți poate afecta productivitatea și chiar starea de bine de la locul de muncă. Nu prea suntem făcuți să petrecem prea mult timp în spații închise, iar lipsa unei ferestre reduce dramatic timpul pe care vrem să-l petrecem la birou.

Mitsubishi vrea să-ți aducă soarele deasupra capului, sau cel puțin să simuleze lumina acestuia într-un spațiu închis. Compania a creat un panou LED care poate simula lumina naturală ce vine de afară, creând un luminator virtual, oriunde te-ai afla într-o clădiri.

Mitsubishi nu e nici singura și nici prima companie care încearcă asta. SkyV a creat un produs similar acum mai bine de un deceniu. În 2014, Royal Caribbean instala ecrane 4K, de 80 de inci, în camerele fără ferestre, pentru a crea un fel de hublouri virtuale. Chiar și Dyson a lansat produse care simulează lumina naturală.

Misola, produsul de care habar n-aveai că ai nevoie la birou

Panourile Misola de la Mitsubishi se bazează pe LED-uri ce își schimbă culoarea. Lampa are un cadru ce simulează ideea unei ferestre cu un cadru de aproximativ 12,5 centimetri înălțime. Mai departe, fereastra virtuală simulează culoarea, intensitatea și mișcările Soarelui.

Mitsubishi a luat în calcul toate detaliile. Pe parcursul zilei, doar trei laturi ale ”cadrului” ferestrei sunt iluminate, pentru a sugera și ideea de umbră datorită poziției soarelui.

Poate că vrei să mai aștepți până să ceri o astfel de lampă pentru birou. Versiunile cu control manual costă 6.200 de dolari, în vreme ce variantele automate costă 6.800 de dolari.