HMD Global, compania care controlează marca Nokia, are un nou telefon cu Android. Cea mai bună veste, așa cum a fost cazul mai mereu, e că-i ieftin. Dar cu siguranță nu arată atât de ieftin.

Nokia 2.3 e un telefon cu ecran de 6,2 inci HD+ LCD, are 32 GB spațiu de stocare, 2 GB memorie RAM și-o baterie de 4.000 mAh. Are și camere: una de 5 megapixeli pentru selfie, una de 13 MP principală pe spate și una de 2 MP pentru măsurarea adâncimii de câmp.

Spre deosebire de alte telefoane, poate premium, acesta are slot pentru card microSD, mufă pentru căști, suport pentru radio FM și buton pentru Google Assistant. Nokia 2.3 e astfel cel mai util telefon ieftin.

Ce preț are Nokia 2.3? – În Statele Unite ale Americii va fi vândut la 130 de dolari. Astfel, în Europa, te poți aștepta la un preț de 130 de euro. Și în lei asta înseamnă între 600 și 700 de lei, în funcție de magazin sau operator.

nokia-2-3-camere

De ce ai avea nevoie de un telefon ca Nokia 2.3

Nokia 2.3 are o pagină frumoasă de prezentare. Ba chiar, pe alocuri, HMD Global s-a luat un pic prea serios, spunând despre acest telefon că-i bun la fotografiat și că e pregătit pentru aplicații de inteligență artificială. Are chiar și autentificare facială, chiar dacă e doar 2D și deloc de încredere.

N-ai venit însă aici ca să afli ce zice compania care îl vinde. Nokia 2.3 e, în limbajul americanilor, un „burner”. E telefonul de uzură, cel pe care îl încarci acum și-l mai încarci peste două zile. E cel pe care îl pui semn de carte, opritor la ușă sau suport pentru scrumieră.

nokia-2-3-spate

Ca hardware, nici nu trebuie să fie impresionant. Are un ecran mare, o baterie și mai mare, Android 9 Pie cu actualizare în curând la Android 10 și un preț mic. Practic, de unde Nokia conducea pe vremuri piața telefoanelor, acum marca a rămas să fie folosită în special pentru telefoane care au priză la public, chiar dacă n-au trăsături de „flagship killer”.

Bine, un mare minus are: în loc de USB-C pentru încărcare și transfer de date are un microUSB.