Cu toate că nu are pretenții de a fi puternic sau de a avea un design de ultimă generație, Nokia 400 ar putea fi un telefon foarte interesant.

La vremea la care a fost creat, Android era gândit pentru a fi folosit cu ajutorul tastelor. Totuși, iPhone a apărut pe piață și a cam stricat ploile dezvoltatorilor, împingând piața către ecranele pe care le cunoaștem și folosim în prezent. Astfel, încă din 2008, telefoanele cu Android au touchscreen.

În ultimii ani, au apărut ceva mai multe variații interesante ale telefoanelor mobile. Există smartphone-uri cu Android Go, care au prețuri foarte decente, dar există și feature phones care au conexiune 4G.

HMD Global a lansat deja feature phones cu KaiOS, dar și telefoane mobile cu Android Go. Acum, însă, Nokia se pregătește să lanseze Nokia 400 4G, un feature phone care nu are ecran tactil.

În iulie 2019, apărea o imagine cu primul feature phone cu Android, datorită celor de la 9to5Google. Deși telefonul nu avea nicio marcă pe el, tastatura semăna izbitor cu cea de Nokia. Două luni mai târziu, același site avea și un video hands-on cu viitorul telefon. Interfața acestuia părea destul de similară cu cea de pe Android.

Filmulețul a fost șters, însă încă mai există un clip de 6 secunde care prezintă modul în care Google Assistant ar putea funcționa pe viitorul telefon.

Astfel, pare că Nokia 400 ar putea deveni realitate în viitorul destul de apropiat. E o șansă destul de mare ca la MWC 2020 să vedem acest feature phone. Nokia a mai adus telefoane interesante la acest eveniment în ultimii ani, așa că nu ar fi rea o apariție a acestui feature phone cu Android aici. Dacă telefonul nu apare la Barcelona, probabil că îl vom vedea la conferința Google I/O, programată pentru mai 2020. E improbabil ca Nokia să aibă un eveniment dedicat pentru acest telefon.