OnePlus nu a venit cu noutăți foarte mari la CES 2020. Dar cea mai utilă, preluată ca idee de la Apple, e prea bună ca să n-o vrei și pe alte modele. Și rezolvă două probleme: calitatea bateriei telefonului, în timp, și autonomia.

În ultimii trei ani, producătorii de telefoane au experimentat cu o idee: cum ar fi dacă ar fi controlată ceva mai agresiv încărcarea telefonului? Apple a implementat-o în iPhone 11, iar OnePlus a prezentat-o acum la CES 2020.

Nu ține de hardware această opțiune, astfel că OnePlus o va furniza telefoanelor printr-o actualizare. Odată cu Oxygen OS 10 va fi implementată „încărcarea optimizată”. Pe scurt, asta îți permite să lași telefonul la încărcat peste noapte, dimineața îl ai la 100%, dar bateria nu va fi distrusă la fel de repede în timp.

Cum funcționează acest tip de încărcare introdus și de OnePlus?

Principiul pe care îl aplică și OnePlus e că o baterie poate fi încărcată mai lent. Da, e puțin contraintuitiv, dat fiind că această companie se laudă cu un timp foarte rapid de încărcare. Sunt însă momente când n-ai nevoie de fast charge cu adevărat, cum ar fi noaptea.

Astfel, optimizarea încărcării presupune că în loc să fie telefonul încărcat rapid până la 100% e încărcat până la 80%, iar ultimele procente, înainte să începi să-l folosești, sunt adăugate înainte să-l scoți de la încărcat.

Ca să funcționeze această idee, telefonul se bazează pe algoritmi de inteligență artificială ca să știe când începe ritmul tău obișnuit de folosire.

În cazul OnePlus, telefonul ajunge la 80%, iar în ultima oră și jumătate înainte să te trezești va fi încărcat cu restul de 20%. Telefonul se poate baza și pe alarma pe care ai setat-o ca să te trezească, dar și pe obiceiurile de folosire.

OnePlus 7 și 7 Pro sunt două modele pe care va funcționa. Probabil vor fi actualizate și 6 și 6T.