Oppo e o companie imensă când vine vorba de telefoane. Acum vrea să fie tare și cu ceasuri inteligente. Primul model pe care îl lansează e “dezvăluit” de unul dintre șefii companiei. Are un design cel puțin similar cu ceva foarte cunoscut.

Shen Yiren, vicepreședinte Oppo, a publicat pe rețeaua socială Weibo o imagine cu ceasul. Seamănă un pic prea mult cu Apple Watch, în caz că te întrebai de ce îți pare cunoscut. Ce-i lipsește e coroana de pe modelul Apple, iar în loc are un buton.

În poza de mai jos, chiar dacă nu-i la cea mai bună rezoluție, poți vedea că în butonul de jos ceasul Oppo ar putea avea un LED. Dacă e așa, ar fi un indicator eficient pentru notificări. Totodată, dat fiind că sunt câteva modele care oferă asta deja, nu-i exclus ca acest ceas să aibă și senzor de monitorizare a pulsului, senzor EKG și unul de monitorizare a nivelului de oxigen din sânge.

Oppo ceas inteligent
Sigur, nu-i o copie 1:1, dar e suficient de aproape

De ce ar vrea Oppo să lanseze un ceas inteligent?

Apple a creat câteva piețe de-a lungul ultimului deceniu. Cea mai nouă e a dispozitivelor purtabile, cum ar fi Watch. Totodată, cifrele de venituri din ultimul trimestru arată că divizia „Wearables, Home and Accessories” – unde sunt Apple Watch și căștile AirPods – a ajuns la 10 miliarde de dolari.

Compania a devenit astfel și producător de ceasuri valoroase, chiar dacă e o piață pe care concurează cu mărci mai cunoscute și mai scumpe, cum ar fi Rolex sau Tissot. Oppo țintește piața asta, mai ales că Samsung, Huawei și Google prin achiziția Fitbit fie au popularizat astfel de dispozitive, fie vor să fie lider în luptă cu Apple.

Chiar dacă ceasul Oppo seamănă cu un Apple Watch, compania ar putea veni cu câteva beneficii care să-i asigure un avantaj. Autonomia mare ar fi o idee bună, iar posibilitatea de a-l folosi cu orice telefon ar fi, de asemenea, utilă.